MADRASAH MASJID LAMA – MELAKA.

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM,

Kata Pembuka Bicara Nak Memulakan Bicara Itu Kena Ada Mukadimah Seperti Sifoo Saya Selalu Cakap….Kita Kena Bagi Orang Faham Apa Yang Kita Buat Dan Bukan Kita Seorang Sahaja Yang Faham….”Jangan Syok Sendiri” ha ha ha…. Gurau Pun Tak Boleh.

Okay Kali Ini Kami Berada Di Madrasah Masjid Lama – Melaka Sebenarnya Kami Sudah Pernah Beraksi Di Madrasah Ini Dan Ini Adalah Kali Kedua Kami Beraksi….Alhamdulillah Syukur Atas Dasar Percaya & Berpuas Hati Dengan Perkhidmatan Kami, Sekali Lagi Kami Berada Di Madrasah Masjid Lama – Melaka Ini…… Tapi Untuk Apa? Untuk Penghantaran Kali Yang Kedua Barang2 Keperluan Madrasah Masjid Lama- Melaka, Ribuan Terima Kasih Yang Tidak Terhingga Kami Kepada Pihak Madrasah Masjid Lama – Melaka, Ustaz Budi Yang Sanggup Menunggu Kedatangan Kami Walaupun Kami Terlewat Sampai Kerana Kesesakan “Traffic” Maklum Lah Dah Hari Cuti Ramai Yang Balik Kampung….Tapi Bagi Kami Tidak Ada Hari Cuti Untuk Berseronok2 Kerana Tanggungjawab Perlu Kami Laksanakan Atas Permintaan Pihak Madrasah Masjid Lama – Melaka.

Sepanjang Perjalan Kami Hanya Berdoa Semoga Allah SWT Melindung Kami Dan Allah Selamatkan Perjalanan Pergi Dan Pulang Kami Walaupun Perjalanan Hanya Memakan Masa 1 Jam 30 minit Tapi Dek Kerana Musim Cuti Sekolah Perjalanan Memakan Masa Lebih Dari Sejam Setengan Dengan Keadaan Hujan Lebat Jalan Licin Kami Memperlahankan Pemanduan Dalam Perjalanan Sebuah Lori Terbalik Menyebabkan Kesesakan Yang Agak Panjang Lebih Kurang 12KM, Tapi Sikit Pun Tidak Mematahkan Semangat Kami, Kami Tetap Bersabar Ada Hikmah Di Sebalik Semua Kejadian, Allah Sebaik-baik Perancang.  

Alhamdulillah Setelah Menempuh Jam Yang Agak Panjang Team Kami Selamat Sampai Jam Lebih Kurang 8pm Dari Jauh Kami Sudah Melihat Kelibat Ustaz Budi, Sebelum Memulakan Kerja-kerja Memunggah Turun Barang2 Kami Bertegur Sapa Dengan Ustaz Budi Dan Anak2 Syurga Yang Menghabiskan Cuti Akhir Tahun Mereka Di Madrasah Ini. Sejuk Mata Memandang Tenang Jiwa Melihat Anak2 Syurga Ini Yang Ringan Tulang Membantu Team Kami Memunggah Turun Semua Barang-barang Tanpa Mengaluh, Mereka Telah Membantu Memudahkan & Meringan Kerja-kerja Team Kami Dan Kami Hanya Mampu Berdoa Semoga Allah SWT Mempermudahkan Pula Urusan Mereka DI Dunia & Akhirat Insya’Allah….Aamiin.

Selesai Sudah Tugasan Kami Alhamdulillah Semuanya Seperti Yang Kami Rancang Terima Kasih Sekali Lagi Ustaz Budi Semoga Kita Akan Terus Berurusan Untuk Masa2 Akan Datang, Maafkan Kami Sekiranya Ada Yang Terkurang Dan Terima Kasih Juga Untuk Anak2 Syurga Yang “Awesome” Semoga Menjadi Anak Yang Soleh Berjaya Di Dunia & Akhirat….Insya’Allah….Aamiin.

Kami Mohon Beredar Semoga Kita Berjumpa Lagi…

Untuk Pertanyaan Lanjut CALL SEKARANG!!

 

Call SEKARANG!!!

 +6019-252 2133

+6019-252 2133

+6019-252 2133

FZ Rich World Resources Sdn. Bhd.

 

 

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: